Bekleyin

Paspas Kullanımıyla İlgili Genel Bilgi


Paspas neden çok önemlidir?

Yapılan araştırmalara göre bina içindeki bütün kirin %80’i ayakkabı tabanıyla içeri sokulur. Binaya her giren kişi içeriye ayakkabı tabanında 7 gram toz taşır. Bu toz ve kir bina içine girdikten sonra koridorlarda, odalarda serbestçe dolaşır ve sadece zeminde değil, masanızın üzerinde, raflarda, mutfakta, bina içindeki tüm kiri oluşturur. Bu kirin binaya girmesini kolay bir şekilde engellemenin yolu etkili bir paspas sistemi kullanmaktır. Bu sayede bir binanın temizlik giderleri, temizliğe harcanan zaman ve iş gücü önemli ölçüde düşürlür, daha sağlıklı ve temiz bir ortam sağlanır.

Paspas, ziyaretçilerin üzerinde durup ayaklarını silmesine gerek bırakmadan, yürüyüş esnasında ayakkabı tabanındaki kiri söküp almalı ve hapsetmelidir. Paspasın yapacağı temizlik aşamalı olarak ele alınmalıdır:

Ayak altında biriken kaba toz, çamur, toprak gibi kirler güçlü bir sıyırıcı paspas ile birinci aşamada sökülmeli ve binanın dışında bırakılmalıdır.

Ayakkabı tabanında kalan ince toz ve kaba nem bu aşamada sökülerek binaya girmesi engellenir.

Son aşamada ayakkabı tabanındaki nem paspasa hapsedilir.

Paspasın yürüyüş esnasında kirleri ayakkabından etkili bir biçimde alması için gereken ideal mesafe 4,5 metredir (yaklaşık 8-10 adım), böylelikle her 2 ayak 4’er kez paspasın üzerine temas edecektir. Aşırı yoğun trafikli alanlarda daha uzun uygulamalar tavsiye edilir. 



Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!